GGD Gelderland-Zuid, vestiging Rivierenland

Algemene informatie


Wij zijn de Gemeentelijke GezondheidsDienst (GGD) voor 14 gemeenten in Gelderland-Zuid. Onze hoofdtaak is: het beschermen, bewaken en bevorderen van de gezondheid van inwoners op alle leeftijden. Dat doen we in samenwerking met de inwoners zelf. En met onze partners in de zorg, onderwijs, welzijn en veiligheid. Onze speciale aandacht gaat uit naar kwetsbare groepen. Het werkgebied van GGD Gelderland-Zuid bestaat uit de volgende gemeenten: Beuningen, Buren, Culemborg, Druten, Berg en Dal, Heumen, Maasdriel, Neder-Betuwe, Nijmegen, Tiel, Zaltbommel, West Betuwe, West Maas en Waal en Wijchen.

Contactinformatie

 088-14 47 300Kersenboogerd 24003BW Tiel GGD Gelderland-Zuid

Plan route

Postadres
Postbus 11206501BC 

Openingstijden

Hulpaanbod

Groepsobservaties peuterspeelzalen

De logopedist komt een aantal keer per jaar op de peuterspeelzaal en observeert kinderen tijdens hun spel. Ze let dan op alle logopedische en communicatieve aspecten. Ook is er tijd voor oudervoorlichting, nabespreking en verslaglegging. Dit product is maatwerk. Gemeenten kunnen hiervoor de GGD inhuren.

Milieu en gezondheid

Voor vragen, klachten en meldingen op het gebied van milieu en gezondheid. GGD Gelderland-Zuid kan adviseren, maar geen maatregelen dwingend opleggen.

Opvoedingsondersteuning

Voor vragen over opvoeden en opgroeien.

Preventieve logopedie op de basisschool

Preventie betekent het voorkomen, tijdig opsporen en aanpakken van problemen. De preventieve taken van de afdeling logopedie in het basisonderwijs zijn: -screening en onderzoek; -controle en advies; -voorlichting; -verwijzing.

Reizigersvaccinatie

Voor reizigers naar landen waar vaccinaties voor worden aanbevolen door Landelijk Centrum Reizigers (LCR).

Soa-spreekuur

Soa zijn seksueel overdraagbare aandoeningen. De meeste soa kunnen goed worden behandeld als je er op tijd bij bent. Er zijn soa die ernstige gevolgen kunnen hebben als je ze niet laat behandelen.

Spreekuur logopedie 0-4 jaar

GGD Gelderland-Zuid heeft in samenwerking met Santé Partners (voorheen STMR) 1 keer per maand spreekuren logopedie voor kinderen van 0-4 jaar op consultatiebureaus gestart. Wanneer een arts van het consultatiebureau een logopedisch probleem signaleert dan is het mogelijk om een kind naar dit...

Tuberculosebestrijding

De landelijke overheid en de tuberculosebestrijdingsorganisaties in Nederland werken nauw samen om tuberculose vroegtijdig te signaleren en de besmettingsbron op te sporen. Ook wordt op het terrein van voorlichting en preventie nauw samengewerkt om te voorkomen dat tuberculose de kop op steekt....

Veilig Thuis

Een onveilige situatie thuis. Wanneer er in een gezin vaak een dreigende sfeer is, kan dit wijzen op huiselijk geweld. Van huiselijk geweld is sprake als er bijvoorbeeld klappen vallen of als er met dingen gegooid wordt in huis. Een dreigende sfeer kan ook ontstaan door terugkerende beledigingen...

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Openbare gezondheidszorg GGD
Vergelijk hulpaanbod