In elke gemeente zijn wel organisaties waar mensen met weinig geld terecht kunnen voor ondersteuning of voordelige spullen. Bijvoorbeeld de voedselbank, kledingbank, kringloopwinkel of een weggeefwinkel.

De voedselbank

Lukt het u niet meer om de eindjes aan elkaar te knopen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een voedselpakket van de voedselbank.

U kunt bij de voedselbank bij u in de buurt een aanvraag indienen. Sommige voedselbanken beoordelen zelf of u in aanmerking komt voor een voedselpakket. Bij andere voedselbanken loopt dit via een instantie.

Voorwaarde is dat u te weinig geld heeft om van te leven, na aftrek van de vaste lasten. Hoeveel geld dat voor uw huishouden is, kunt u nalezen op de website Voedselbankennederland.nl. U kunt ook informatie vragen bij de voedselbank bij u in de buurt.

Babystartpakket

Bent u in verwachting en heeft u het financieel zwaar? Weet u niet hoe u de uitzet voor uw aanstaande kindje kunt verzamelen en heeft u weinig of geen steun van uw familie en/of vriendenkring? Misschien kan Stichting Babyspullen u verder helpen met een babystartpakket. Kijk op de website van Stichting Babyspullen voor meer informatie over de voorwaarden en de aanvraag.

Organisaties

Voedselbank

Voedselbank Rivierenland

 0344-60 69 93 rivierenland.voedselbankennederland.nlBurgemeester Schullstraat 44001VVTiel

Kledingbank

KLESTEO, Stichting Kleding & Speelgoedbank Tiel...

 085-87 69 987 kledingbanktiel-eo.nlSpoorstraat 14001CNTiel

Vergelijk hulpaanbod