De jeugdgezondheidszorg (jgz) is er om de groei en ontwikkeling van kinderen te volgen. Als ouder kunt u er terecht met al uw vragen over de gezondheid, ontwikkeling en opvoeding van uw kind.

U krijgt te maken met de jeugdgezondheidszorg in de vorm van het consultatiebureau. Later zien de jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen van de jgz uw kind op school.

Het consultatiebureau

Heeft u een baby, dreumes of peuter, dan kunt u terecht bij het consultatiebureau. In Tiel vindt u het consultatiebureau [LOKALE INFORMATIE]. Het consultatiebureau is er voor kinderen tot 4 jaar.

Meer informatie over het consultatiebureau en de hulp die het biedt.

Op school

Vanaf de 4e verjaardag van uw kind verlopen de contacten met de jgz vooral via de school van uw kind. Er zijn 2 meet- en weegmomenten op school (rond de 5 en rond de 10 jaar). U krijgt hierover vooraf bericht.

De jeugdgezondheidszorg houdt vaak ook spreekuren op scholen. U kunt er binnenlopen met uw vraag.

Vaccinaties

Ook de basisvaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma krijgt uw kind van de jgz-medewerkers. Heeft u de oproep hiervoor niet ontvangen, dan kunt u zelf contact opnemen.

Opvoedvragen

U kunt bij de jgz terecht met vragen over de gezondheid en ontwikkeling van uw kind. Maar ook als er iets in uw gezin niet lekker loopt, of u vragen heeft over opvoeden, kunt u terecht bij de jeugdgezondheidszorg.

Organisaties

Consultatiebureau

STMR Consultatiebureau Tiel op de Brede school...

 0900-84 33 stmrkindengezin.nlMeester Rinkstraat 194005VHTiel

STMR Consultatiebureau Tiel 1

 0900-84 33 stmrkindengezin.nlWadenoijenlaan 1104006ARTiel

GGD Gelderland-Zuid, vestiging Rivierenland

 088-14 47 300 ggdgelderlandzuid.nlKersenboogerd 24003BWTiel

Vergelijk hulpaanbod